En aan de piano: Luba Podgayskaya

Sinds september 2016 is Luba één van de twee pianisten van Kerk aan het Noordeinde. Naast pianist is ze klavecinist. Ze begeleidt de gemeentezang, de cantorij en gastsolisten.

Ze werd geboren in Rusland en woont sinds 2008 in Den Haag.
Luba is afgestudeerd aan het Sint-Petersburg Conservatorium in 2008. Daarna behaalde ze het Bachelor diploma (2012) aan het Koninklijk Conservatorium als klavecinist en de “Double Master degree” (2014) als pianist met David Kuijken en klavecinist met Jacques Ogg.

Luba heeft diverse prijzen gewonnen: in 2000 heeft ze het festival “In iedere muziek is er Bach” (Petrozavodsk, Rusland, 2000) gewonnen, ze won de derde prijs in de internationale B. Asafiev wedstrijd (Groot-Novgorod, Rusland, 2006) en de eerste prijs op het Internationaal piano concours “Resonances” (Parijs, Frankrijk, 2014).
Luba heeft deelgenomen aan diverse projecten als “De Avond van de Jonge Musicus”, Grachtenfestival, International Masterclasses voor Oude Muziek (Irsee, Duitsland), International Clarinet Days (Izmir, Turkije), Student Philharmony (Saint-Petersburg, Rusland) en het Mozart festival in Den Haag.

In 2009-2015 was Luba werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als pianobegeleider van solisten. In 2011-2015 was zij werkzaam als pianoleraar in de British School Den Haag en Virtuosi School of Music.
Luba werkt momenteel samen met verschillende operagezelschappen en projecten: Opera2Day, National Opera & Ballet, Hojotoho Operastudio, McCray Operastudio en wordt ook vaak uitgenodigd om audities en masterclasses te begeleiden.Luba