Anjo van Hemert

9010_AnjoIk vind het fijn om in de Lutherse kerk te zingen, waarbij ik zoek naar de te zingen woorden die aansluiten bij de gevoelens en gedachten van de kerk- bezoekers. Altijd tracht ik in dienst te staan van de tekst, en sluit die ook aan bij de tijd van het kerkelijk jaar. De aandacht die er is, de hartelijkheid geven mij altijd weer een fijn gevoel.
Voorganger Ton Meijknecht zei mij eens: ‘Mocht de liturgie aan de grond kleven, dan  zorg jij ervoor dat hij ervan los komt’. Dat is wat mij aantrekt in de vieringen.

De alt- mezzosopraan Anjo van Hemert studeert zang sinds 1992. Zij studeerde bij Djoke Winkler Prins, Margreet Honig en momenteel bij Rita Dams. Haar repertoire omvat opera, oratoria, concertaria’s en liederen. In 2013 zong zij Medoro in de barokopera Orlando van Händel en Marcellina in Le Nozze di Figaro van Mozart. Zij zingt eveneens in cantate-, kerk-, doop- en rouwdiensten. Met de pianiste Corien Benschop zingt ze liedrepertoire van componisten als Schubert, Schumann, Brahms, Mozart, Bosmans, Chausson , Fauré en de Falla.

Anjo zingt als Diva bij de stichting Diva Dichtbij. Hiervoor zingt ze wekelijks in verpleeghuizen. Gekleed in een prachtige jurk laat ze de zieken hun zorgen vergeten, kijk maar eens op www.divadichtbij.nl
Zangschool Anjo van Hemert” wordt steeds groter. Steeds meer zangers en zangeressen, van alle leeftijden, studeren zang bij Anjo en laten zich leiden in ademtechnieken en zangoefeningen.