Categorie archief: _verbinden

verborgen pagina

15 februari: workshops op Voorstraat 60

Op zaterdag 15 februari organiseren we op Voorstraat 60 twee workshops, in de ochtend een workshop collage maken en in de middag een workshop poëzie. Beide activiteiten worden professioneel begeleid

Workshop collage maken

In deze workshop word je begeleid door Jacobiene van der Hoeven. Ze schrijft erover:
“Laten we een ochtend aan de slag gaan en stapsgewijs verkennen of en hoe we zelf de beeldende kunst, in dit geval de kunst van het collages maken, kunnen gebruiken en inzetten om het ‘niet-begrijpelijke’ te tonen. Graag deel ik mijn eigen werkwijze en proces met je, waarbij ik de focus probeer te leggen op het doen en minder op het doel. Scheuren, knippen en plakken heb je al onder de knie sinds je kindertijd. Verder gebruik ik af en toe een meditatieve of schrijfoefening om uit mijn hoofd te komen. Mijn mobiele atelier breng ik die zaterdag mee naar de Voorstraat. Ik zorg voor voldoende scharen, lijm en collagemateriaal. Nog even wachten en dan, graag tot ziens op 15 februari!”

Workshop poëzie

Je kunt poëzie ook zelf maken. Ontdek – of hérontdek – de dichter in jezelf. Doe mee en je zult versteld staan over de onvermoede dichtregels die er in je schuilen.

Caroline Kramer  is aanwezig om deelnemers aan de workshop professioneel te begeleiden. Ze werkt al jaren in poëzie-projecten – met volwassenen en ook met kinderen op verschillende scholen in Amsterdam. Ze is er om praktische handvaten te geven en om te inspireren en te prikkelen. Het leidt gegarandeerd tot spannende resultaten.

Je kunt je opgeven voor één of beide workshops. Deelname kost in alle gevallen € 5,- (dus ook als je aan twee workshops meedoet) en daar is ook een lunch bij inbegrepen. Opgave via hetzelfde e-mail adres redactie@kerkaanhetnoordeinde.nl. Graag duidelijk vermelden aan welke workshop(s) je deel wilt nemen. Per workshop max. 10 deelnemers. Workshops worden gehouden aan de Voorstraat 60, de collageworkshop start om half 11, daarna lunch, de poëzie workshop start om (ongeveer) 13:00 uur. Om 15:00 uur zijn we uiterlijk klaar.

Website Jacobiene: http://www.zeit-raum.nl/. Vragen aan Jacobiene via zeitraum@xs4all.nl