Zeven vragen aan het bestuur – Luitgard Verbiest

Hierbij de antwoorden van Luitgard op de vragen van het interview.

1. Waar was toen je gevraagd werd voor het bestuur?
Ik was thuis. Toen ik hoorde dat Hans (van D.) aan de lijn was was het niet moeilijk te raden waar hij over belde.

2. Hoe lang bedenktijd had je nodig?
Een paar dagen later zou de eerste bijeenkomst zijn van de nieuwe bestuursleden. Ik heb aangegeven dat ik eerst wilde weten wie de anderen waren voordat ik ja zou zeggen.
Toen ik zag wie er waren was ik aangenaam verrast en heb ik ja gezegd. En ik vind nog steeds dat we een goed team zijn.

3. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben per 1-1-’16 met (pre)pensioen gegaan. Daarvoor was ik hospice coördinator en coördinator vrijwilligers thuis in de terminale zorg. Dat heb ik ruim 10 jaar gedaan. Daarvoor heb ik bijna 20 jaar gewerkt als diëtist bij Ipse/deBruggen.

4. Doe je ook nog ander vrijwilligerswerk?
Ik houd het even hierbij momenteel. Dit neemt best veel tijd, ben ook voorzitter van de liturgiecommissie. Wil daar graag een opvolger voor.
We passen ook op onze kleinkinderen, dus de week is snel gevuld!

5. Afgelopen weekend(en) iets leuks gedaan?
Ik heb mijn verjaardag gevierd en de week van mijn verjaardag zijn we op vakantie geweest in Groet, vlak bij Schoorl. Heerlijk gewandeld in de duinen daar.

6. Wat motiveert je?
Ik ben erg van verbonden in verscheidenheid. Ik heb een groep nodig om me te kunnen verdiepen in het geloof. Ik ben niet zo van de (katholieke) kerk, zoals die momenteel wordt aangestuurd in Nederland. Erg naar binnen gericht en angstig, vind ik jammer. Vandaar dat ik me veel meer thuisvoel in de oecumene, zoals we dat binnen de kerk aan het Noordeinde vormgeven.

7. Waar staan wij als kerk volgend jaar?
Dat de verbondenheid belangrijk blijft. Dat we meer bekend worden in het Delftse en wellicht meer mensen kunnen interesseren voor onze vieringen. We zijn een kleine gemeenschap, dat mag wat mij betreft best wat groter worden.