Goed communiceren – hoe doe je dat?

Uitnodiging voor de gemeentezondag op 26 april 2015

Op zondag 26 april organiseert de OGD-raad weer een gemeentezondag. Als inhoudelijk thema staat ‘communiceren’ centraal.

Tijdens een overleg met de coördinatoren van de groepjes, die onze kerk aan het Noordeinde rijk is en draaiende houden, brachten zij het belang van ‘halen en brengen’ naar voren. “Kies een thema, waar je zelf iets aan bij te dragen hebt en waar je verwacht iets van anderen te kunnen ontvangen.” Wij denken dat we met het thema ‘communiceren’ een mooi onderwerp te pakken hebben, dat hier aan voldoet.

De afgelopen jaren hebben we het boekje ‘Kerkvernieuwing, een uitdaging!’ van Jan Hendriks regelmatig gebruikt als basis voor onze gemeentezondagen. En zijn we gaan oefenen met ‘waarderend onderzoeken’. Hier willen we weer mee verder gaan. Met ‘waarderend onderzoeken’ richten we ons op de positieve ervaringen, onderzoeken we welke voorwaarden daartoe geleid hebben en pogen we die voorwaarden meer en meer gestalte te geven in onze geloofsgemeenschap.

“Truth is not born nor is it to be found inside the head of an individual person, it is born between people collectively searching for truth, in the process of their dialogic interaction.” (Bakhtin, 1984)

Datum: zondag 26 april 2015
Plaats: Voorstraat 60
Tijd: na de viering (van 13.00 tot ongeveer 15.00 uur)

Voor koffie/thee/limonade en een lunch wordt gezorgd. En voor de kinderen is er weer een eigen programma. Aanmelden is niet nodig, we hopen op een grote opkomst.

Namens de OGD Raad,
Wouke Lam