Zeven vragen aan het bestuur – Gerke

Gerke KokGekeimage001

1. Waar was je, toen je gevraagd werd voor het nieuwe bestuur?

De moord op Kennedy en 9/11, ja ik weet nog waar ik tóen was — maar……

2. Hoeveel tijd had je nodig om je antwoord te bedenken, welke overwegingen had je daarbij?

Een week of 2 a 3: ik werd gevraagd als bestuurder Middelen en daarvoor vond ik het nodig om een kort onderzoek te doen naar de financiële situatie van met name de Campus. Toen dat na 2 weken klaar was heb ik ja gezegd, (maar niet omdat die situatie zo rooskleurig is.)

3. Wat doe je zoal in je dagelijks leven?

Ik ben gepensioneerd architect en dat betekent o.a. dat ik als arbiter bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw in NL nog enkele lopende zaken moet behartigen. Verder ben ik vrijwilliger (penningmeester van het bestuur) bij het mooie Museum Paul Tetar van Elven aan de Koornmarkt 67.

4. Doe je ook nog ander vrijwilligerswerk?

En daarmee heb ik deze vraag ook beantwoord.

5. Heb je het afgelopen weekend iets leuks gedaan?

Jazeker: een heel mooi kerstconcert (ik schrijf dit op 21 december) in het nieuwe Tivoli Vredenburg in Utrecht door de Nederlandse Bach Vereniging, in die prachtige Grote Zaal van architect Herzberger.

6. Wat motiveert je, welke rol speelt geloof en kerk daarin?

Mij motiveert dat het moeite waard is om je in te zetten voor Kerk en Campus, waar ik sinds de oprichting in 1979 participeer. Daarvoor heb ik 10 jaar deelgenomen aan de Oude Kerk gemeente waar ik geleerd heb dat je naar het bijbels getuigenis goed en deugdelijk te functioneren hebt en dat proberen we te doen in ons bestuur.

7. Waar staan wij als kerk over een jaar?

Dat is wel heel korte termijn, de tijd gaat zo snel dat het zover is voordat je het weet.