Vieren

Bij de diensten van de Kerk aan het Noordeinde

Elke zondag is er een viering op Noordeinde 4 in het kerkgebouw van de Lutherse Kerk in Delft om 11:15 uur.

Doorgaans (tenzij de ouders anders met elkaar afspreken) is er ook kindernevendienst. Wil je het zeker weten, neem dan contact op met Mirjam van Bijlert-Poppe, m.t.j.vanbijlert-poppe( @ )outlook.com.

In de liturgie worden de protestantse en katholieke tradities verbonden. Elke zondag is er een tafelviering. Gemeenteleden bereiden de inhoud van de preek voor met de dienstdoende pastor en ook de gebeden.

Na de dienst is er koffie en thee en bijpraten. In deze losvaste gemeenschap (mensen komen en gaan) hoor je er bij vanaf het moment dat je ook een klein taakje op je neemt. Daarvan zijn er vele: koster zijn (vrijwilligers), diensten voorbereiden (in kleine groepjes), kindernevendienst organiseren, meedoen in diaconale en pastorale taken, het kerkblad, of in bestuurlijke aangelegenheden.

Het woord “liturgie” betekent ook: dienst. De kerkdienst bereidt voor op de dienst aan de maatschappij.

Maandelijks wordt ook een Dienblad uitgegeven om je op de hoogte te houden van alle relevante gebeurtenissen. Stuur een mail naar redactie ( @ ) kerkaanhetnoordeinde.nl, om te zorgen dat je dit ook ontvangt.