Visie

Visie vergt vooral heel goed kijken en luisteren. Al zoekend openbaart zich soms – meestal onverwacht – een vergezicht. Maar we blijven vooral zoekers en geen visionairen. We hebben de Waarheid niet in pacht. We zijn ernaar op zoek, tussen regels door, in gesprek met elkaar. We zoeken naar verbinding onder erkenning van ieders unieke weg en ervaring.
In de blogs hieronder is van bovenstaande ‘visie’ beslist iets terug te vinden. Daarnaast zijn het geheel eigen bijdragen van individuen die zich verbonden weten met kerk aan het Noordeinde. Misschien herkent u zich in sommige bijdragen, of opent zich onverwacht een vergezicht.

Onder theologen
In zijn proefschrift verdiepte hij zich in Maarten Luther. Als student en later als studentenpastor ontmoette hij een aantal spraakmakende theologen. Ton Meijknecht vertelt over wat hem trof, persoonlijk en theologisch, in deze mensen. Renske Oldenboom wijdt een bijdrage aan háár leermeester, de theoloog Harry Kuitert.  >>naar  de blog 

Gedreven vrouwen in de kunst
In de Paascyclus (witte donderdag, goede vrijdag, stille zaterdag, paasmorgen) van 2016 was het thema van de diensten “sterke vrouwen”. Ter voorbereiding woonden we een theatervoorstelling bij over Jeanne d’Arc. Voor Arno Gelderblom leverde het inspiratie op voor een aantal artikelen over gedreven vrouwen in de kunst die ook nu nog iets te zeggen hebben.

 >>naar  de blog